Waar moet je rekening mee houden?;

  • Het is voor mij fijn  als het paard voor de behandeling droog en schoon is.
  • Ik wil het paard voor de behandeling graag zien lopen aan de hand bij de eigenaar of bij degene die er mee werkt.
  • Het is erg belangrijk dat het paard zich op zijn gemak voelt en  op een vertrouwde plaats kan staan tijdens de paardenmassage.
  • Het paard moet lekker vrij rond kunnen lopen na de behandeling.
  • Houdt er rekening mee dat na de eerste behandeling de dagen er na niet flink getraind kan worden, er moet rustig aan gedaan worden. De dag na massage mag het paard alleen de wei op, rust. De 2-3de dag na de massage mag er licht gewerkt . Je paard mag niet in het zweet gewerkt worden. Dag 4 weer lekker samen werken. Hou er reken mee dat je paard na de paardenmassage best een weekje wat stijver kan aan voelen tijdens het werk en dus anders aanvoelt met rijden.

 

          Hoe ga ik te werk;

  • Als we een afspraak hebben gemaakt stuur ik jou via de mail een intake/ anamnese formulier op die je in mag vullen. Zo maak ik van te voren al een beetje kennis met je paard en kan ik alvast wat voorbereidend werk doen.
  • De eerste behandeling zal de meeste tijd in beslag nemen deze zal rond de 1,5 uur duren.
  • De vervolgbehandelingen duren over het algemeen wat korter.
  • Ik wil het paard voor de eerste behandeling zien bewegen aan de hand in een rechte lijn.
  • En ik wil jullie samen zien werken aan de de longeerlijn.
  • Ik werk in mijn massage voor paarden met de guasha steen en cranio sacraal . Ik vind het en erg mooie aanvulling voor de massage van het paard. Ik kan geen hele behandelingen geven,dit laat ik over aan de specialisten, maar dat wat ik geleerd heb van specialisten neem ik mee in mijn massages.

 

Ik begin en eindig met cranio en sacrum te openen en te sluiten d.m.v. handoplegging. Daarna begin ik met het "voelen" van het gehele paard. Tijdens het voelen kijk en voel ik waar eventuele spierproblemen zijn. Het voelen dient ook om het paard te laten wennen aan mijn handen die anders dan anders over zijn lichaam gaan. Vind het paard het lekker en is het gewent aan het voelen gaan we beginnen.

Ik start met het opwarmen van de spier, zodat de bloeddoorstroming bevorderd wordt. Soms is dat eerst alleen maar handoplegging en contact maken. Ik voel spiergroep na spiergroep na en maak ze d.m.v. wrijvingen, indrukkingen, handoplegging en evt de guasha steen los. Ik geef extra aandacht bij gevoelige plekken, knopen, koude of juiste warme plekken op de vacht, hierbij komen veel afvalstoffen vrij die goed afgevoerd moeten worden, dit doe ik d.m.v. afwrijven. Elke spiergroep wordt op dezelfde manier losgemaakt. Dus elke spier wordt eerst warm gemaakt, en weer afgewreven om verzuring tegen te gaan en afvalstoffen te verwijderen. De staart behandeling ik standaard met de guasha steen, om deze lekker los te krijgen. Vaak eindig ik de massage bij een intensieve behandeling met het afstrijken van het gehele paard met de guasha steen om de afvalstoffen in het lichaam goed te kunnen verwijderen.

Het is erg belangrijk om het hele paard te behandelen en niet alleen het probleem gebied, omdat een paard compenseert als er een spierprobleem is. Dit compenseren houdt in dat de taak van de aangedane spier overgenomen wordt door andere spieren, die daardoor extra belast worden. Dit zorgt voor problemen in andere spieren dan waar de oorzaak zich bevind.

 

 

  • Ik stel geen diagnoses en iedere vorm van massage is op geen enkele manier een vervanging voor de zorg van een dierenarts, of andere gezondheidsspecialist.

 

 

 

 

 

 

Maak jouw eigen website met JouwWeb